Bästa stövlarna – Crocs

Crocs är ett företag som blivit mycket känt för sina ”Foppatofflor”. Sköna och enkla tofflor som passar perfekt till sommardagarna eller som arbetsskor. Tofflorna är lika populära till barn som till vuxna. Det däremot inte alla vet om är att Crocs har ett betydligt bredare utbud av produkter än tofflor. Bland annat erbjuder Crocs stövlar, ryggsäckar och sandaler. Allt i samma material även om styvheten är något olika.

Crocs Stövlar fick bäst i test

crocs-bildAlla småbarnsföräldrar vet att det är stor skillnad på stövlar och stövlar. Att de ska hålla tätt är en självklarhet och det gör alla stövlar också – till en början. Men vad händer efter en säsong? Att lägga lite mer på ett par stövlar innebär att man får betydligt bättre kvalité, något som lönar sig i längen.

När Testfakta.se genomförde ett test (2013) av 8 olika par stövlar stod Crocs som en tydlig vinnare. Det som låg till grunden för det betyg som stövlarna fick var konstruktionen, läckage, åldring och böjstyvheten i sulan.

De punkter där Crocs fick allra bäst resultat var ”stöd åt foten(5,0)”, ”hållbarhet vid åldring (Inga sprickor)” och ”materialets vattentäthet (4,5)”.

Av fem poäng fick Crocsstövlarna 4,6 vilket gav dem ”Bäst i Test”. Lite intressant är att kända märken som Kavat och Polarn o Pyret inte fick mer än 3,8 respektive 3,6 poäng. Kavat fick sitt betyg neddraget av att den inte har någon reflex på stöveln, att den inte har upphöjd hålfot och relativt dåligt stöd åt foten.

En punkt som Testfakta inte tog hänsyn till men som många barnföräldrar uppskattar med Crocsstövlarna är även de ”handtag” som sitter på sidorna av dem. Det gör det enklare för barnet att ta på sig stövlarna utan att bli kladdig om händerna.

Kommentera eller Fråga