Så reklamerar du kläder – Dina rättigheter

Att vara nöjd med varan du köpt på nätet är förstås mycket viktigt. Helst vill man som kund slippa reklamera sina kläder. Men vad har du för rättigheter om du inte är nöjd? Här förklarar vi hur och när du kan reklamera din kläder.

Reklamation av kläder – Du har rättigheter

Grunderna till vad du som konsument har rätt till är lagstiftade i den så kallade distanshandelslagen där det tydligt uttrycks vad du som kund har rätt till men även vad företaget som säljer varan har rätt att till mot dig som kund. Allt behöver man som kund förstås inte känna till men vissa saker är viktigt. Här lyfter vi fram dessa.

Detta gäller enligt lag för distanshandel = internethandel

Några av de viktigaste punkterna för rättigheter vid ångerrätt och reklamation sammanfattas här.

Ångerrätten

Denna rätt innebär att du 14 dagar efter att du mottagit varan får ångra ditt köp och skicka tillbaka den. Den innebär också att företaget måste informera dig om denna lag. Du som kund är då skyldig att betala frakten tillbaka till företaget.

Ångerrätten gäller tex inte om du öppnar en plomberad vara eller använder dig av kläderna under en viss period. Den omfattas endast av distanshandel så åker du och hämtar varan i ett lager upphör rätten att gälla.

Reklamationsrätt

Som kund har du alltid hela 3 års rätt att reklamera en helt felaktig vara. Då måste du kunna förklara/skriva till företaget varför varan är felaktig och behöver reklameras. Med kläder behövs sällan så lång tid för att upptäcka ett fel utan då gäller det att relativt omgående reklamera felaktigheten.

Leveranser och rättigheter

Företaget har skyldighet att ange leveranstiden i det avtal som presenteras mellan dig och företaget. Då har företaget skyldighet att hålla denna leveranstid och om inte detta görs kan du ha rättighet att hålla på betalning eller minska på en del av betalningen. Du kan också ha rätt att häva köpet. Du kan också ha rätt till skadestånd om företaget inte kan visa att förseningen legat utanför deras kontroll.

Om ingen leveranstid anges alls så gäller det att varan skall levereras inom 30 dagar.

Så gör du för att överklaga

Om du inte är nöjd med din vara eller vill reklamera denna skall du självklart alltid först vända dig till företaget. I de allra flesta fall så vill företaget sina kunder väl och är måna om sitt rykte så att de är tillmötesgående.

Men om du inte lyckas få hörsamhet från företaget så behöver du förstås få hjälp. Framförallt är det till konsumentverket man vänder sig då. En bra start är att använda sig av deras klagoguide här.